Τips για την γνωστή στοίβα με τα ασιδέρωτα

Posted by apothiki 21/02/2023 0 Comment(s)

Το σιδέρωμα είναι από τις δουλειές που στατιστικά οι περισσότεροι μισούν ! Και είναι άλλοι που θα ανταποκριθούν γρήγορα στο κάλεσμα της στοίβας των ρούχων στο δωμάτιο και άλλοι που αφού πάρουν μια ανάσα, θα έχουν καταφέρει να αγνοήσουν παντελώς το Εverest από ρούχα που έχει τοποθετηθεί στον χώρο τους!

Όμως επειδή δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, (ε, ναι, κάποια στιγμή πρέπει να σιδερωθούν), τουλάχιστον μπορούμε να το κάνουμε πιο εύκολο και πιο ευχάριστο!Σε όποια από τις δυο ομάδες και εάν ανήκεις θα προσπαθήσουμε να γίνουμε η έμπνευση σου για το σιδέρωμα των ρούχων!

 

Υψηλότερη θερμοκρασία: Ανεβάστε τη θερμοκρασία με ένα τρικ για να σιδερώνετε τα ρούχα ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές.

  • Προσθέστε αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας. Αυτό, θα μειώσει το χρόνο σιδερώματος καθώς το αλουμίνιο έχει την δυνατότητα να αντανακλά τη θερμότητα του σιδήρου. Ως αποτέλεσμα ,θα σιδερώνονται τα ρούχα από κάτω καθώς περνάτε το σίδερο από το επάνω μέρος ,ενώ θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα !

Διαχωρίστε τα ρούχα: Ανάλογα με το ύφασμα και το είδος των ρούχων, μπορείτε να τα διαχωρίσετε σε στοίβες, με βάση τη θερμοκρασία που πρέπει να σιδερωθούν πρίν ξεκινήσετε την διαδικασία του σιδερώματος.Τα πιο ευαίσθητα ρούχα που χρειάζονται χαμηλότερες θερμοκρασίες ,αφήστε τα για το τέλος,για να μην αυξομειώνετε την θερμοκρασία και χάνετε χρόνο.

  • Κάποιοι τοποθετούν τα ρούχα και με βάση την σειρά που θα τα βάλουν στην ντουλάπα ,αλλά ας μην ζητάμε πολλά απ΄την αρχή ! Επιπλέον , αυτός ο τρόπος μπορεί και να σας πάρει πιο πολύ χρόνο και να κάνει την διαδικασία ακόμα πιο περίπλοκη!

Εξτρα πανϊ : Θυμάστε και εσείς την γιαγιά η την μαμά σας να τοποθετεί ένα πανάκι πάνω από ρούχα που ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητα ή δεν γνώριζε πώς θα αντιδράσουν στην διαδικασία σιδερώματος ; Αν και όλα τα ρούχα έχουν ένδειξη για την θερμοκρασία και την διαδικασία σιδερώματος, κάνεις μας δεν την βλέπει και την ακολουθεί .Ένα πανάκι «σπέαρ» θα σας σώσει! Θα το τοποθετήσετε από πάνω από το ύφασμα και θα σιδερώσετε το ευαίσθητο ρούχο χωρίς άγχος για κάποιο απρόοπτο!

  • Εάν έχετε σίδερο ατμού ,επίσης, μπορείτε να ξεκινήσετε στην αρχή δοκιμαστικά να σιδερώνετε πάνω στο πανάκι σας ,ώστε να αποφύγετε τα γνωστά ατυχήματα με τα άλατα πάνω στα καθαρά σας ρούχα. Στο τέλος του σιδερώματος, προσθέστε στο πανί λίγη μαγειρική σόδα για το καθάρισμα της επιφάνειας του σίδερου πριν την αποθήκευση του ,ώστε να είναι έτοιμο για χρήση την επόμενη φορά το σίδερο σας καθαρό.

Γυρίστε τα από την ανάποδη: Σε ρούχα με στάμπες και σε σκούρα ή μαύρα ρούχα, προτιμήστε να τα σιδερώσετε από την ανάποδη πλευρά, ώστε να μην χαλάσει η στάμπα και να μην κάνει γυαλάδες στο χρώμα. 

  • Ειδικά οι στάμπες σιδερώνονται ΜΟΝΟ ανάποδα γιατί κολλάνε στο σίδερο.Στα σκούρα διατηρείται το χρώμα περισσότερο αν σιδερώνονται ανάποδα. Στα παντελόνια , ειδικά τα τζιν , πάντα από την ανάποδη!


Βοηθητικά Σιδερώματος : Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη τους. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλών ειδών βοηθητικά σιδερώματος για να κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη .Η σωστή διαδικασία απλώματος και πλυσίματος των ρούχων , τα μαλακτικά ,ο τρόπος που τα «διπλώνεις» όταν τα μαζεύεις από την απλώστρα και τα αποθηκεύεις μέχρι την στιγμή του σιδερώματος , το νερό στο σίδερο , τα σπρέι σιδερώματος που βοηθούν στις τσαλάκες και αρωματίζουν τα ρούχα σου κάνουν λίγο πιο εύκολη την διαδικασία του σιδερώματος.

  • Να χρησιμοποιείτε αρώματα στα ρούχα σας (μαλακτικό, αρωματικό νερό στο σίδερο ή αχρωμάτιστή ρούχων)! Η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται πιο στενά απ' όλες με τον εγκέφαλό μας, έτσι επιστημονικά φαίνεται το άρωμα να επηρεάζει τη διάθεσή μας! Να πώς θα ξεκινήσουμε να περνάμε καλά σιδερώνοντας.

Διασκεδάστε το: Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε , τουλάχιστον απόλαυστέ το! Μπορείτε να κάνετε την ,κατά τα άλλα βαρετή δουλειά του σπιτιού, διασκεδαστική. Βάλτε δυνατά τη μουσική ή παρακολουθήστε ταυτόχρονα τηλεόραση, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι περισσότεροι όταν ασχολούνται με αγκαρίες.

  • Ξεκινήστε από τα πιο ευκολά ρούχα για σίδερο , οι ντάνες δίπλα σας μειώνεται , η διάθεση αυξάνεται καθώς βλέπετε να επιτυγχάνεται ο στόχος και …τελειώσατε το σίδερο για απόψε!

 

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Μπορείτε να λάβετε τα προϊόντα μας σε συγκεκριμένες περιοχές της
Ελλάδας, πρός το παρον

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ανακαλύψτε νέες μειωμένες
τιμές σε αγαπημένα σας προϊόντα

ΕΙΣΤΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΑΣ;

Συνδεθείτε στο site μας,
για πιο εύκολες αγορές

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Στείλτε μας email για να λύσουμε κάθε σας απορία στο:info@apothikitouspitiou.gr